طريقه عمل الكبيبه الصيامي














المقادير


٢ حبه بطاطس مقشرة و مسلوقة

نص كيلو برغل ناعم منقوع نص ساعه ومعصور جامد جداااا

بصله صغيره

رشه كمون حواليربع ملعقه صغيره

ربع ملعقه صغيره بهارات مشكله

ملح وفلفل

الحشو :

1- زيت يحمر فيه بصل ثم تضاف سبانخ و ملح و فلفل
مكن إضافة سماق أو دبس رمان أو عصير ليمون و ممكن إضافة اي نوع خضروات مبشوره

2- زيت يحمر فيه بصل و ثوم مقطع و بطاطس مبشورة و مشروم مقطع صغير ويضاف له ملعقه دبس رمان


بعد تسوية الحشوة تترك لتبرد شوية قبل حشو الكبيبة

طريقه التحضير


1- توضع البطاطس و البرغل و البصل و البهارات في مفرمة اللحم لهرسهم و تهرس مرتين و ليس مره علشان ما تفكش منك

2- تكور البطاطس في حجم بيضة صغيرة أو عين جمل ثم تشكل مثل كوب مع بل اليد بالماء لتسهيل عملية التشكيل

3- تحشى و تقفل من فوق ثم ترص في صينيه و تدهن بفرشاه بالزيت و تدخل الفرن او تقلي لمن يريد

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات