المقادير
٢ حبه بطاطس مقشرة و مسلوقة
نص كيلو برغل ناعم منقوع نص ساعه ومعصور جامد جداااا
بصله صغيره
رشه كمون حواليربع ملعقه صغيره
ربع ملعقه صغيره بهارات مشكله
ملح وفلفل
الحشو :
1- زيت يحمر فيه بصل ثم تضاف سبانخ و ملح و فلفل
مكن إضافة سماق أو دبس رمان أو عصير ليمون و ممكن إضافة اي نوع خضروات مبشوره
2- زيت يحمر فيه بصل و ثوم مقطع و بطاطس مبشورة و مشروم مقطع صغير ويضاف له ملعقه دبس رمان
بعد تسوية الحشوة تترك لتبرد شوية قبل حشو الكبيبة
طريقه التحضير
1- توضع البطاطس و البرغل و البصل و البهارات في مفرمة اللحم لهرسهم و تهرس مرتين و ليس مره علشان ما تفكش منك
2- تكور البطاطس في حجم بيضة صغيرة أو عين جمل ثم تشكل مثل كوب مع بل اليد بالماء لتسهيل عملية التشكيل
3- تحشى و تقفل من فوق ثم ترص في صينيه و تدهن بفرشاه بالزيت و تدخل الفرن او تقلي لمن يريد
تعليقات