طريقه عمل بسبوسه محشيه بالقشظه والجبنه














المقادير


للبسبوسه
-------
3 بيضات
نص كوب سكر
نص كوب زيت
علبة قشطه ١٧٠ جم
كوب سميد
ملعقة صغيره بيكنج بودر
فانيلا

الحشوة
------
2 كوب لبن حليب
4 ملاعق نشا
نص كوب سكر
١٢٥ جم جبنه كريمي
علبه قشطه ١٧٠ جم
كوب جبنه موتزاريلا منقوعه في ميه ١٠ دقايق ومصفاه

كوب من الشربات ( كل كيلو سكر له ٣ اكواب ميه وعصير ليمونه )


الطريقة التحضير  :


تخلط مقادير البسبوسة ثم توضع نصفها في صينية مدهونة او بايركس وتدخل
الفرن من الاسفل حتى تجمد وتخرج من الفرن

في هذة الاثناء تعمل بان نذوب النشا والسكر في اللبن ثم يرفع علي النار حتي يغلي و
حتى يثقل قوامها وتصبح مثل المهلبيه
تبعد عن النار ويوضع عليها الجبن بنوعيه والقشده

توضع الحشوة على البسبوسه ويفرد عليها بقيه خليط البسبوسه المتبقي وتدخل الفرن من فوق فقط حتي تحمر

يصب عليها كوب الشراب وهي ساخنه وتعاد للفرن مع غلق الحراره فقط توضع به حتي تشرب الشربات كله

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات