طريقه عمل المشبك













المقادير

كوب و نصف دقيق , ذرة ملح
نصف كوب نشا ( كورن فلاور )
1 معلقة صغيرة خميرة
1 معلقة صغيرة سكر
1 معلقة صغيرة لبن بودرة ( اذا توفر )
تقريبا كوب ماء دافئ للعجن


الطريقة التحضير


ننخل المكونات الجافة اولا

يضاف الماء الدافئ بالتدريج مع التحريك ( ممكن ما نستخدمش الماء كله حسب الدقيق ما حياخد )حتى يصبح الخليط سائل قليلا و ممكن نستخدم المضرب في الخفق

تغطى العجينة و تترك لمدة من 30 - 45 دقيقة مش اكتر

تشكل العجينة احسن حاجة تشكلي بيها زجاجة كاتشاب فارغة اللي هيا الغطاء بتاعها بيكون فيه فتحة تمليها بالعجينة و تفتحي الغطاء

تصبي اشكال عشوائية في الزيت او لو ماعندكيش ممكن قمع الحلواني وتستخدمي الفتحة السادة

تقلى العجينة على حرارة متوسطة حتى يصبح لونها ذهبي فترفع و توضع في الشربات البارد

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات