المقادير
كوب و نصف دقيق , ذرة ملح
نصف كوب نشا ( كورن فلاور )
1 معلقة صغيرة خميرة
1 معلقة صغيرة سكر
1 معلقة صغيرة لبن بودرة ( اذا توفر )
تقريبا كوب ماء دافئ للعجن
الطريقة التحضير
ننخل المكونات الجافة اولا
يضاف الماء الدافئ بالتدريج مع التحريك ( ممكن ما نستخدمش الماء كله حسب الدقيق ما حياخد )حتى يصبح الخليط سائل قليلا و ممكن نستخدم المضرب في الخفق
تغطى العجينة و تترك لمدة من 30 - 45 دقيقة مش اكتر
تشكل العجينة احسن حاجة تشكلي بيها زجاجة كاتشاب فارغة اللي هيا الغطاء بتاعها بيكون فيه فتحة تمليها بالعجينة و تفتحي الغطاء
تصبي اشكال عشوائية في الزيت او لو ماعندكيش ممكن قمع الحلواني وتستخدمي الفتحة السادة
تقلى العجينة على حرارة متوسطة حتى يصبح لونها ذهبي فترفع و توضع في الشربات البارد
تعليقات