طريقه عمل فطيره التفاح













المقادير


للعجينه ؛-

٣ كوب دقيق او اكتر قليلا حسب ليونه العجينه يجب ان تكون جامدة علشان ترقيها
١٥٠ جرام زبده
بيضه مع بشر ليمون
ملعقه بيكنج باودر ، ذره ملح
نصف كوب حليب

الحشوه

٥ تفاحات
قليل من عين جمل
ربع كوب سكر
عصير ليمًونه
ملعقتين صغار فرقه
ربع كوب زبيب

الطريقه التحضير

اخفقى البيضة مع السكر وبشر الليمون - اضيفى الزبده ، ثم الحليب والدقيق راعى ان تعجنيها بيدك ( عجينه يابسه ،) اتركيها ربع ساعه

يجب ان تكوني حطيتى التفاح والسكر والليمون على النار بعد ان ينضج التفاح بتحطي القرفه والجوز وازبيب

استنى لما تبرد الحشوه ، بعدين تقسم
العجينه الى قسمين

وتفرديها علي شكل داءري ثم تضعي الاولي في طبق الباي وعليه الحشوه وعليها القسم الثاني من العجين

اغلقي الاطراف معا وممكن تزيني الوجه ببعض العجين الزاءد
وبتدهنى وجهها بالبيض وفانيلا ثم ضعيها في الفرن ، ولما تبرد رشى سكر بودره

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات