طريقه عمل العجه بالجمبرى















المقادير

1 كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومغسول جيدا ونظيف ومقطع
2 حبة طماطم مغسوله ومقطعه قطع صغيره جدا
1حبة فلفل رومي مغسول و مقطع قطع صغيره
2فص ثوم مقطع قطع صغيرة جدا
بصله شرائح
7 بيضات
حزمة كزبرة خضراء مقطعة قطع صغيره جدا


الطريقه التحضير

نشوح البصل جيدا فى زيت زيتون ثم نضيف بقيه الخضر ولما تطلع ريحتهم نضيف الجمبرى

يتم خلط كل المقادير السابقه علي بعض جيدا ما عدا البيض مع اضافه التوابل والبهارات و الملح
التوابل والبهارات هي (كزبره ناشفه-كمون-شطه حسب الزوق-ملح حسب الرغبه-قليل من الفلفل الاسود

ثم نحضر كوب ونضع فيه 2 ملعقه دقيق كبيره وماء ونقلب حتي نحصل علي خليط غليظ القوام ثم نضيف هذه الخلطه علي البيض المخفوق

نعمل البيض سكرامبل يعنى نضعه فى الطاسه اللى فيها شويه زبده ثم نلخبطه بالملعقه ولا ننتظر حتى يجمد

نضيف له الخليط السابق من الجمبري و نقلب جيدا

ثم نحضر طاسه ونضع فيها زيت للتحمير وناخذ كبشه من خليط الجمبري والبيض ويجب ان الكميه تكون صغيرة اي سوف نصنع قرص صغير من العجه ونتركه حتي ينضج علي نار متوسطه

او نضعهم فى قوالب كب كيك فى الفرن حتى النضج

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات

  1. الجمبرى يمكنك تتبيله بالبهارت البحرية مع الملح مدة ساعتين ثم تقليه فى الزيت للتمتع بتطبيق مراحل طريقة عمل الجمبرى لتمتعى استرك بوجبات شهية كوجبات المطاعم
    http://www.pntre.com/how-amel-fried-shrimp/

    ReplyDelete