طريقه عمل المش














المقادير

٣/٤ كوب لبن
5 ملاعق مرتة
ملعقه صغيره ملح
2 معلقه زبده بلدي
نص كيلو من الجبن الي بخيره او قريش تكون مصفاه كويس في شاشه علي الاقل لمده يوم كامل
شطه
قليل من الدنكار كي لا يدود المش
كوب من خميره المش

طريقه التحضير


شوحي المرته في السمنة لغاية ما يبقي لونها دهبي محمر

وبعدين حطي اللبن لغاية ما يغلظ قوامه واطفي النار واتركيه يبرد ثم اخلطيه بالخميره

لو عندك يلاص حطيه فيه ولو مفيش استعملي برطمان زجاجي حطيه في برطمانات علي الجبن القطع وضيفي الشطة والملح وملعقة زيت علي الوش ثم اغلقي البرطمان جيدا ولفيه بكيس نايلون

لان الهوا لو دخل له حيدود حتي لو ضايفه له الدنكار او التنكار زي مابيقولوا له

اتركيه لمده من ٤ الي ٦ شهور ليبقي مش بس لازم تهزيه كويس كل اسبوع

حاجه تانيه لما تملي البرطمان خليه ثلثيه بس المليانين والثلث فاضي لان المش بيفور

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات