طريقه عمل كوكيز الزبدة واللوز















المقادير

2 3/4 كوب دقيق
1/2 ملعقة صغيرة بيكينج بودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1 1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
1 كوب سكر
3 صفار بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
لوز صحيح


الطريقة التحضير


فى سلطانية متوسطة اخلطى معا الدقيق والملح والبيكينج بودر واتركيهم جانبا

فى الخلاط الكهربائى وعلى سرعة متوسطة اخلطى معا السكر والزبدة حتى تحصلى على خليط كريمي

اضيفي صفار البيض والفانيليا واخلطى

اضيفي الدقيق واعجني جيدا

هتلاحظى ان العجينة ملزقة شويه

غطى الاناء وضعيها بالثلاجة 2ساعه على الاقل

حركى رف الفرن للمنتصف

سخنى الفرن على 325 درجة

جهزى صاجات الخبز وافرشيها بورق الزبدة

باستخدام مغرفة الايس كريم قومى بعمل وحدات الكوكيز على مسافت متباعدة

ساوى الكوكيز بيديك واضغطى عليها قليلا وفى المنتصف ضعى حبة لوز فى كل واحة

اخبزيها لمدة 22 دقيقة او الى ينضج تماما ويتحول لونه الى لون دهبي خفيف

اخرجيه من الفرن واتركيه يبرد تماما قبل التقديم

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات