طريقه عمل الصياديه















المقادير

كيلو سمك قطع او فيليه
بملعقه كبيره بهارات
ونص راس ثوم مفروم
وقرن فلفل حامى
وعصير ليمون

دقيق
زيت
3 اكواب ارز مصرى
بصل
طماطم
ملعقه صغيره كسبره ناشفه
ونص ملعقه صغيره سكر وملح

فلفل

طريقه التحضير

كيلو سمك قطع او فيليه حسب الرغبه

نتبلهم بملعقه كبيره بهارات السمك ونص راس ثوم مفروم وقرن فلفل حامى وعصير ليمون ونتركهم ساعتين

نقلب السمك فى الدقيق ونضغط عليه جامد ثم نرشه بالزيت وندخله الفرن يتحمر

نعمل الارز باننا نشوح 3 بصلات مفرومين خشن فى قليل من الزيت حتى يحمروا جيدا بس يكون لونهم بنى فاتح مش محروق

ثم نضيف لهم 3 حبات طماطم مفرومين ناعم ونتركهم يتخدعوا مع البصل لمده 10 دقائق على نار هاديه بس لاحظى انها تغلى الاول قبل ما توطى النار

نغسل 3 كوب ارز مصري وننقعه فى الماء لمده تلت ساعه

نضيف للبصل والطماطم ملعقه صغيره مليانه صلصه وملعقه صغيره ونص ملعقه بهارات مشكله ونص ملعقه صغيره كسبره ناشفه ونص ملعقه صغيره سكر وملح طبعا حسب الرغبه وفلفل اسود

نضيف 3 اكواب ماء ونزودهم نص كوب كمان علشان البصل يعنى 3 كوب ونص ماء ونتركهم يغلوا ثم نضيف الارز ولما يشرب ماؤه نوطى النار ونضع الشياطه ولا نكشفه لمده ربع ساعه ثم نقلبع بالشوكه ونغطيه حتى النضج

ممكن نقدم السمك بجانب الارز وممكن نضع السمك فى قعر اناء ثم نكبس عليه الارز بعد ما ينضج ثلاثه ارباع النضج ونغطيه حتى ينضج ثم نقلبه ونزينه بالبقدونس وشرائح الليمون

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات