المقادير
2 حبه باذنجان رومى
3/4 كوب ارز بسمتى مسلوق
ملعقه زيت زيتون
قصين ثوم
بصله مبشوره
فلفله حمراء مفرومه
2 ملعقه صغيره كزبره ناشفه
ملعقه صغيره زنجبيل اخضر مفروم
1/4 ملعقه كركم
رشه شطه
ملعقه بشر ليمون
3 ملاعق بقدونس مفروم
كوب زبادى 130 جم
2 ملقه كبيره نعناع اخضر مفروم
2 ملعقه عصير ليمون
الطريقه التحضير
نقطع الباذنجان بالطول ونقوره بالسكينه ويتبل من الداخل بالملح والفلفل
نشوح البصل والفلفل حتى يطروا فنضيف الثوم وكل ابهارات ونقلبهم 5 دقائق على النار
-نضيف لب الباذنجان ونقلب حتى يبدا فى الاحمرار
- نرفعهم من النار ونقلبهم مع الارز والبقدونس والليمون وبشره والزبادى والنعناع
- نحشى بهم الباذنجان وندخله الفرن نص ساعه
تعليقات