طريقه عمل الارز السعودي

















المقادير


٢ كوب ا رز بسمتي
لحم ضاني قطع كبيره
٣ حبات بصل كبار
ملعقه اكل ثوم مطحون
البهارات مطحونه كلها ملعقة شاي من كل من
كركم-فلفل اسود - كمون -ليمون اسود ناشف
ربع ملعقه صغيره من كل من
زنجبيل-قرفه-قرنفل-هيل
ملح حسب الحاجه
زيت 5 ملاعق اكل للحم وزيهم للرز
3 حبات مستكه
شوربه دجاج و لحم


الطريقه التحضير


اغسلي الرز وانقعيه في الماء



ضعي البصل في قدر واسع وضعي عليه الزيت وقلبي حتى يصفر ثم ضعي الثوم وقلبي شويه وبعدين حطي البهارات المطحونه كلها وقلبيها دقيقتين وحطي اللحم قلبيه معاهم حتي يتغير لونه وتنزل ميته اضيفي ماء اللي يغطيه بس لا تكثري وخليه يستوي

حطي في قدر تاني زيت ومستكه وخلي المستكه حتي تذوب

صفي الرز في مصفاه واغسليه وحطيه علي الزيت والمستكه بعدين صفي عليه مرق اللحم ويكون المرق موازي لمقدار الرز

لا تزودي علشان لا ينهري الارز وحطي ملح وقلبيه وغطي القدر خلي النار عاليه ولما يغلي بعدين هديها حتي يتشرب الرز و ينضج

قدميه وفوقه اللحم الناضج مع الخلطه التي تبقت من سلقه

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات