المقادير
1 كوب دقيق
1/2 كوب كاكاو خام
1/2 ملعقة صغيرة بيكينج صودا
1/2 ملعقة صغيرة ملح
112 جرام شيكولاته مفرومة
1/2 كوب زبدة
1 1/2 كوب سكر
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
112 جرام رقائق شيكولاته
الطريقة التحضير
سخنى الفرن على 325 درجة
فى سلطانية متوسطة اخلطى معا الدقيق والكاكاو والبيكينج صودا والملح
واتركيهم جانبا
فى حمام مائي قومى بتسيح الشيكولاته المفرومة والزبدة معا حتى تحصلى على خليط متجانس
وابعديه عن الحرارة
اتركيه يهدأ قليلا
فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا البيض والسكر والشيكولاته السايحة حتى يمتزجو جيدا
اضيفي بعد ذلك خليط المكونات الجافة ورقائق الشيكولاته واخلطيهم تماما
احضرى صاجات الخبز المفروشة بورق الزبدة
وباستخدام مغرفة الايس كريم قومى بعمل وحدات الكوكيز على مسافات متباعدة
اخبزيها فى الفرن لمدة 15 دقيقة او الى ان تنضج تماما
اخرجيها من الفرن واتركيها لتبرد قبل التقديم
تعليقات