1- كيلو لحم احمر بفتيك
2 فص ثوم
ملح فلفل - مسطرده
1 كوب عصير طماطم
عصير ليمون
عصير بصل
للحشو
1/4 لحم مفري - بصله مبشوره - ملح - فلفل
او 1/2 كيلو خضر مشكله (بطاطس - جزر ....)
مقطع - ملعقه بقدونس مفري - ملح - فلفل
طريقة التحضير
1- تدق قطع البفتيك وتتبل بالملح والفلفل والمسترده وعصير البصل والليمون
2- تحشي كل قطع من البفتيك بالحشو وتلف بالخيط او تشوح الخضرفي حاله استخدامها مع ملعقه زبد ويضاف اليها البقدونس والبصل
3- ثم تحشي وحدات البفتيك وتلف بالخيط أو يخلط باللحم المفري مع البصل والملح والفلفل وتحشي به وحدات البفتيك وتلف بالخيط
4- تحمر وحدات البفتيك مع فصين الثوم وقطعه زبد او سمن حتي يحمر اللون ثم يضاف اليه عصير الطماطم ويرفع علي النار حتي يتم النضج
5- ترفع الوحدات ثم يفك الخيط وتقدم مع المكرونة الاسباجتى
تعليقات