طريقه عمل سمك البورى محشى بالاعشاب والبطاطس














المقادير

عدد السمك علي حسب عدد الاسرة -
لكل 4 سمكات نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة
- ملح وفلفل اسود -
بقدونس ناعم -
ثوم مفروم -
كمون ناعم -
زعتر ناعم -
عصير ليمونتين -
2 ملعقة خل كبيرة -
قليل من الشطة الحامية او ببريكا باردة حسب الرغبة

طريقة التحضير

1- نحضر سمكات البوري بتنظيفها وفتحها بسكين حاد من الظهر
2- تتبل السمكات بالملح والخل وتترك 10 دقائق
3- تصفي السمكات ثم يمسح بادخلها بالكمون الناعم
4- نحضر البطاطس المقطعة مكعبات صغيرة وتتبل بالملح والفلفل الاسود والزعتر والثوم المفروم والبقدونس واللفلفل الاحم الحامي او الببريكا
5- نضيف ملعقتين كبار من الزيت النباتي او زيت الزيتون افضل
6- نبدأ بحشو السمكات بالبطاطس والخلطة السابقة مثل الصورة المبينة
7- نعصر عصير اليمون علي السطح ونرش قليل من الزيت
8- ترص السمكات في صينية مدهونة وتغطي بورق فويل ( المونيوم )
9- تدخل الفرن حوالي 10 دقائق ثم نخلع ورق الفويل وتترك حتي يحمر السطح ونتأكد من نضج البطاطس
10- تقدم سمك البوري المحشي بالبطاطس والاعشاب ساخنا بجانب الارز البني (الصيادية) والسلطات
وبالهنا والشفا

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات