المقادير :
العجينه لمنال العالم
3 كوب دقيق
ربع كوب سكر
2 ملعقه كبيره لبن بودره
1 ملعقه صغيره ملح
ربع كوب ذبده مذابه
1 بيضه
1 ملعقه كبيره خميره
1 كوب لبن دافىء او ماء دافى
الحشو :
زبده مذابه
سكر اسمر لم يتوفر عندى
ملعقه كبيره قرفه
للوصفه التانيه زبيب
الطريقه التحضير :
1- نخلط ملعقه صغيره سكر مع الخميره و2 ملعقه ماء دافىءونتركها تفاعل
2- نخلط باقى المقادير مع بعضها ونضيف الخميره عليها
3- نعجنها كويس جدا و نلتها بمعنى اصح حتى تصبح ملساء وناعمه و متداخله ثم نتركها تتخمر و يتضاعف حجمها
انا عملت من العجينه صنفين
النوع الأول : بالقرفه والسكر
1- ندهن قالب الكب كيك بالزيت جيدا
2- ناخذ كور صغيره من العجينه ونغمسها فى الذبده وبعدها فى خليط السكر والقرفه ونضع فى كل قالب 3 كور او حسب الحجم
3- نغطيعا بكيس بلاستك ونتركها تتخمر 10 دقائق اخرى
4- ندخله الفرن ساخن مسبقا على درجه 180 حتى يحمر تماما
5- ممكن نعمل ليها صلصه كريمه عباره عن كوب سكر بودره منخول+3 ملاعق كبيره حليب+نصف ملعقه صغيره فانيليا سائله وترشها فوقها ويجمل بالبندق الجروش
النوع التانى : محشى بالزبيب
1- ناخذ كور صغيره وحشيها بالزبيب او الفواكه المسكره او اى حشوه تحبيها
2- ندهنها بالبيض ونرش على وجها سكر خشن وندخلها فرن ساخن
تعليقات