طريقه عمل وردات بالسكر والقرفه والزبيب













المقادير :

العجينه لمنال العالم
3 كوب دقيق
ربع كوب سكر
2 ملعقه كبيره لبن بودره
1 ملعقه صغيره ملح
ربع كوب ذبده مذابه
1 بيضه
1 ملعقه كبيره خميره
1 كوب لبن دافىء او ماء دافى

الحشو :
زبده مذابه
سكر اسمر لم يتوفر عندى
ملعقه كبيره قرفه
للوصفه التانيه زبيب

الطريقه التحضير :

1- نخلط ملعقه صغيره سكر مع الخميره و2 ملعقه ماء دافىءونتركها تفاعل

2- نخلط باقى المقادير مع بعضها ونضيف الخميره عليها

3- نعجنها كويس جدا و نلتها بمعنى اصح حتى تصبح ملساء وناعمه و متداخله ثم نتركها تتخمر و يتضاعف حجمها

انا عملت من العجينه صنفين

النوع الأول : بالقرفه والسكر

1- ندهن قالب الكب كيك بالزيت جيدا

2- ناخذ كور صغيره من العجينه ونغمسها فى الذبده وبعدها فى خليط السكر والقرفه ونضع فى كل قالب 3 كور او حسب الحجم

3- نغطيعا بكيس بلاستك ونتركها تتخمر 10 دقائق اخرى

4- ندخله الفرن ساخن مسبقا على درجه 180 حتى يحمر تماما

5- ممكن نعمل ليها صلصه كريمه عباره عن كوب سكر بودره منخول+3 ملاعق كبيره حليب+نصف ملعقه صغيره فانيليا سائله وترشها فوقها ويجمل بالبندق الجروش

النوع التانى : محشى بالزبيب

1- ناخذ كور صغيره وحشيها بالزبيب او الفواكه المسكره او اى حشوه تحبيها

2- ندهنها بالبيض ونرش على وجها سكر خشن وندخلها فرن ساخن

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات