طريقه عمل فخذة خروف مشوية فى الفرن ( المطبخ السعودي )












المقادير

فخده خروف صغيره وزنه مابين 3.5- 4.5
كغم كيلو فلفل رومي أحمر
4علب زبادي أو روب
8ملاعق صغيره خل تفاح
نصف كيلو بصل
2كيلوأرز مصري
2كوب زيت
2ملعقه كبيره ملح
2ملعقه كبيره عسل أبيض
2ملعقه كبيره بهارات عربيه
ملعقه صغيره كاري
نصف كيلو بندق
2قطعه فحم فواكه للطعم
5كوب ماء للارز لانضاجه
فلفل رومي أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين
ملعقه صغيره فلفل أسمر .

الطريقة التحضير

1- يخلى فخذ الخروف من العظم.

2- تتبل الفخده بمزيج الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر

3- ونضع الفخذة داخل الكيس ونقلبها جيدا فى التبيلة ونغلق الكيس ونضعه فى الثلاجة لمده 10ساعات مع تقليبها من وقت لاخر حتى تتشرب جيدا بالتتبيلة وبعد ذلك نفرغها من الكيس

4- تحشي الفخذة بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده وتخيط وتوضع في الفرن ويوضع عليها الزيت والبصل وتترك في الفرن الحامي بدرجة حرارة 250 مدة ساعتين ونصف أوحتي تمام التحمير .

5- يصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز

6- يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب رائحة الفحم

7- بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم يترك حتي تمام النضج

8- توضع الفخده مقطعه شرائح في طاجن التقديم ويوضع البصل الناضج دائريا مع الارز الناضج وترش الشرائح بالملح والفلفل الاسمر حسب الرغبة

9- تزين الشرائح بالفلفل الاحمر والاخضر

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات