طريقه عمل عجينة البيتزا الايطالى .












المقادير عجينه

 نص كيلو دقيق
نص ملعقة سكر
ملعقة صغيرة ملح
معلقة زيت ذره
نص معلقة زعتر
ملعقة كبيرة خميرة
ماء دافىء للعجن


الطريقه التحضير


1-نقلب كل المقادير الجافة مع بعضها كويس وننزل عليهم شوية شوية بالماء الدافئ لحد لما العجينة تلم معاكى وتتعجن كويس وما تلصقش فى الطبق اللى بتعجنى فية وبعدين نسيبها تخمر وبعد كدة نقطعها
2-ونسيبها ترتاح شوية علشان تكون سهلة فى الفرد بعد ماترتاح نفردها بالنشابة ونضعها فى صينية مدهونة بزيت زيتون ونضع عليها الصوص واى حاجة انتى تحبى تعملى بها وعلى الوش الجبنة طبعا ونسيبها ترتاح كمان حوالى عشر دقايق
3-ندخلها الفرن على درجة حرارة 200على الرف الاوسط لمدة من 10 : 15 دقيقة وطبعا تكونى مولعة الفرن من قبلها


المقادير صوص البيزا


2 حبة طماطم متوسطة الحجم
1/4 كوب ماء .
1 ملعقة صغيرة سكر
1/4 ملعقة صغيرة أوريغانو .
1/4 ملعقة صغيرة اوراق ريحان .
1/4 ملعقة صغيرة زعتر جاف
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة ملح .
ملعقة صغيرة فلفل اسود
نص جزره مفرومه بالسكينه
5 حبات مشروم كبار مفرومين بالسكينه
نص زجاجة كاتشب حاااار

الطريقه التحضير

1. اخلطي جميع المكونات في مقلاة.
2. ضعيها على نار
متوسطة حتى تبدأ الصلصة بالغليان.
3. خفضي الحرارة وحركيها ثم تغطى لمدة 30 - 45 دقيقة حتى تصبح كثيفة بالدرجة التي تريديها.

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات