طريقة عمل الليمون المعصفر













المقادير:

1/2 كيلو ليمون
1/2 1 كوب عصير ليمون 2
 ملعقة كبيرة عصفر
 معلقة كبيرة زيت زيتون
 1/4 كوب ملح خشن
 2 ملعقة كبيرة حبة البركة
2 ثمرة فلفلة حمرة

طريقة التحضير:

1-نقطع الليمون اربع تربع بس مش لالااخر يعني تكون متماسكة من تحت
2-يحشي الليمون بالعصفر
3-نجيب البرطمان ونكون معقمينه ويكون زجاج طب ازاي نعقمه نحطه في ماي ساخن وبعدين ننشفه كويس
4-بعدين نحطبقة من الليمون المحشي بالعصفر
5-ونضع كمية من الملح تكون كافية والملح يكون خشن
6-ونضع قليل من حبة البركة
7-ونعمل طبقات بهذه الطريقة لحد منخلص الكمية
8- ما الفلفل الاحمر الحار بنشيل منه العنق والبذور وممكن نسيب البذور عادي
9-ونحطه في الخلاط ونضربه
10-بس منعموش يكون خشن شوية
11-بعد كده نضيفه للبرطمان ونضع معاه عصير الليمون
12-وعلي الوجه نضع ملعقة زيت زيتون
13-نقفل البرطمان كويس جداااااااااااا
14-ويوضع في الثلاجة لمدة شهر وبعد كده يكون صالح للاكل

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات