طريقه عمل كرات البطاطس بالجبنه



المقـــادير


كمية من البطاطس المسلوقة في الماء و الملح حسب الرغبة
حبة متوسطة من البطاطس المبشورة بشرا رفيعا
جبن موتزاريلا مقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم
-كمية من الزعتر أو البقدونس حسب الرغبة
 ملح و فلفل
بقسمات
2 بيضه


الطريقــة التحضير

1- تهرس البطاطس المسلوقة فور إخراجها من الماء
2- تضاف إليها حبة البطاطس المبشورة و الزعتر أو البقدونس و يتبل الخليط بالملح و الفلفل حسب الرغبة
3- توضع كمية من الخليط في راحة اليد ثم يوضع مكعب الجبن في الوسط و تغلق جيدا
4- ونحط الكور أولا فى دقيق وبعدين بيض مربوب 2بيضة معقول قوى وبعدين بقسماط مخلوط بفيجيتار وكورن فليكس مطحون
5-نرص الكور بعد كدة فى الصينية ونحطها فى كيس بلاستيك محكم الأغلاق وبعدين نحطها فى الفريزر للتجمد
6- ملحوظة هامة جدا لازم الكور تكون ماسكة نفسها ويس عشان ماتفكش عند القلى ودة نقدر نحس بيه عند العجن يعنى ممكن نزود كمية بقسماط العجن لوحسينا إن العجينة طرية ثم تقلى في زيت غزير و حار حتى تكتسب لونا ذهبيا جميلا




- نصيحة

تستطيعين إحضار كمية إضافية مع التنويع في الأعشاب العطرية أو إضافة نكهاتك المفضلة و بذلك تقدمين عدة أنواع من مكون واحد

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات