مقادير الكفتة:
½ كيلو لحمة مفرومة
¼ ملعقة صغيرة شطة
¼ ملعقة صغيرة كركم
½ كوب بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
½ كوب كزبرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمنة بلدى
ملح وفلفل أسود
بصلة مفرومة
طريقه التحضير الكفتة:
1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل وحطيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم والكركم والفلفل الأسود.
2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.
3- صبعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبّعيها على قلم.
4- حطي السمنة في صينية على النار، وشوحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.
5- حطي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطّيها بسرعة، ودخّليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.
تعليقات