طريقه عمل كفتة مشوية
















مقادير الكفتة:

½ كيلو لحمة مفرومة
¼ ملعقة صغيرة شطة
¼ ملعقة صغيرة كركم
½ كوب بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
½ كوب كزبرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمنة بلدى
ملح وفلفل أسود
بصلة مفرومة

طريقه التحضير الكفتة:

1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل وحطيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم والكركم والفلفل الأسود.

2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.

3- صبعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبّعيها على قلم.

4- حطي السمنة في صينية على النار، وشوحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.

5- حطي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطّيها بسرعة، ودخّليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات