طريقه عمل كيش السبانخ















المقادير :

- 2 كوب دقيق
– 100 ج زبدة سايحه
– بيضة
– ماء للعجن او لبن
– ملح

الحشو:

- كوب كريمة
– 500 ج سبانخ مسلوقة
– كوب جبنة مبشورة
– فلفل ألوان شرائح
– رشة جوزة الطيب
– 4 بيضات

الطريقة :

لعمل العجينة

- نضع الدقيق فى طبق وعليه الزبدة السايحه ويفرك ثم البيضة ونعجن كويس ثم نضيف الماء شوية شوية حتى تتجانس العجينة ثم نترك العجينة ترتاح فى الثلاجة نص ساعه على الأقل

لعمل الحشو

- فى طبق نضع البيض والكريمة ورشة جوزة الطيب و ملح وفلفل و كوب جبنة مبشورة ونقلبهم ثم نضع السبانخ المسلوقة والمصفاه تماما من الماء ونخلطهم كويس

- نرش دقيق ونفرد العجينة بالنشابة على مقاس الصينية ثم ندهن الصينية بالزبدة ونفرد العجينة مع رفع الاجناب ثم نضع الخليط ثم عدد من شرائح الفلفل الألوان وندخلها الفرن

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات