طريقه عمل التفاح بالفواكه المجففة

















المقادير:


كوب مشمش مجفف
كوب قراصية منزوعة البذر
8 حبات تفاح أصفر متوسّط الحجم
2/1 كوب عصير ليمون
50 جم زبدة
3 ملاعق كبيرة قرفة
3/2 كوب سكر
2/1 كوب زبيب

الطريقة التجضير :


1- قطّعي المشمش والقراصية إلى قطع متوسّطة الحجم، وحطّيهم في طبق، واخلطيهم بالسكر، وقلّبيهم مع بعض كويس.

2- هاتي التفاح، وقشّريه، وبعد كده شيلي قلب التفاح مع الاحتفاظ بالتفاحة كاملة.

3- هاتي عصير الليمون، وادهني التفاح من بره، ومن جوه باستخدام فرشاة رفيعة.

4- ادهني صينية الفرن بالزبد، ورصّي فيها التفاح واقفاً، وحطّي جوه كل تفاحة ملعقة صغيرة من خليط السكر والمشمش والقراصية، ورشّي باقي الخليط في الصينية.

5- هاتي الزبدة، وقطّعيها إلى مربعات، وحطّيها على التفاح وفي الصينية.

6- سخني الفرن إلى 180 - 200 درجة مئوية، ودخّلي صينية التفاح في الفرن، وسيبيها لمدة ربع ساعة، وأول ما تلاقي إن التفاح بقى لونه ذهبي طلّعيه، وحطّيه في طبق التقديم، وممكن تزيّنيه بالكريم شانتيه من على الوش.



مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات