المقادير
1\2 كيلو لحم مكعبات ومسلوقه
5او6كوب شوربة لحم
1\2كيلو قلقاس مكعبات
حزمة سلق اخضر
1\حزمة كسبرة خضراء
5فصوص ثوم
طريقة التحضير
يوضع القلقاس فى الشوربه المغليه مع اللحم حتى يكتمل نضج اللحم والقلقاس
يشوح الثوم فى زيت او سمن حتى يصفر يوضع عليه اوراق السلق والكسبرة ويقلب حتى يقل حجمه وتجف الماء فى الطاسه يضرب بالخلاط مع 1\2كوب ماء حتى يكون خليط ناعم ومتجانس يصب فوق القلقاس بالشوربه ويملح ويوضع فلفل اسود
ممكن عمل القلقاس بدون لحم لاكن شوربه لحم او فراخ او بط
تعليقات