طريقه عمل عجينة التوست














المقادير:

3 الى 4 أكواب دقيق ابيض او اسمر
1 ونص ملعقه كبيره خميره
1ونص الى كوبين ماء دافيء
2 ملعقه سكر
1 ملعقه صغيره ملح
3 ملاعق زيت اوزبدة
أعشاب أو زعتر حسب الرغبه ( تتم اضافتهم أثناء عملية العجن)

الطريقة التحضير :

تخلطين الماء مع الخميرة والسكر والملح

وبعدها تضيفين الدقيق وتعجنين .. شوي شوي تضيفين الدقيق الى ان تحصلين على عجينه متماسكه

اهم حاجهانك انك تاخدى وقت كفاي بالعجن لانك كل ما عجنتي اكثر كل ما بقت العجينه هشه بالأكل .. وطريقة العجن في انك تضغطين العجينه كأنك بتفرديها وبعدين تلفينها وهكذا

سيبيها ترتاح لمدة ساعه الى ساعتين - حسب الجو في مكان وتكوني مغطيها طبعا

بعدها تفرديها وتلفيها وتنقليها للقالب المدهون و تتركينها ترتاح مدة 15 - 20 دقيقه

تمسحي الوجه اما بالماء اذا كنتي تحبين السطح ناشف او الزبده او البيض اذا كنتي تحبين السطح رطب ولين

لكن وانتي بتمسحى حطي بالك لا تضغطين اوى على العجينه حتى ما تهبط

وتدخلينها الفرن حراره متوسط الى حار - تقريبا 180 درجة لمدة 20 - 30 دقيقه وبعدها تشعليها من فوق عشان يتحمر ... تتركيها تبرد تماما وبعدين تقطعينها بالسكين المنشاريه


مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات

  1. تحفه ومكوناته بسيطه وسهله

    ReplyDelete