طريقه عمل شيكولاته جيرسي













 المقادير :

كوب جوز هند
كوب شيكولاته خام
3 معلقه كبيره لبن بودره
معلقتين كبار قشطه او على حسب ماتحتاج اوحليب مكثف
سكر بودره حسب الرغبه حوالى 5 معالق


الطريقه  التحضير:


نعجن كل حاجه ما عدا الشيكولاته
نكورها كور أد البندقه( او نفردها في صينية وعلي الثلاجة ولما تمسك نقطعها صوابع ) لو مش ماسكه معاكى حطيها شويه ف التلاجه
ونحطها ف التلاجه ف الوقت ده نسيح الشيكولاته ف حمام مائى
نطلع الكور من التلاجه (10 دقايق ف الفريزر مش اكتر ) ونغمسها ف الشيكولا
نطلعها ع صينيه مفروش فيها ورق زبده وع الفريزر تانى نص ساعه ويبقى عندك شيكولاته جيرسى

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات

  1. هناك طريقة اخرى جميلة وسهلة لعمل الشيكولاتة الجيرسي
    لعمل الشيكولاته الجيرسي

    المقادير 150 جم زبدة 250 جم قشطة 150 إلى 200 جم سكر حسب الرغبة 300 جم جوز هند مبشور الطريقة ترفع الزبدة على النار حتى تسيح تضاف إليها القشطة وتقلب سوياً حتى تذوبان سويا يضاف السكر ويقلب حتى يذوب في المزيج يضاف جوز الهند المبشور ويقلب مع الخليط يوضع كل ما سبق في صينية مربعة مغطاة بورق الزبدة لمنع الالتصاق، ثم يتم مساواة السطح حتى يكون السُمك واحد في كافة الجوانب توضع في الثلاجة أو الفريزر لما لا يقل عن 4 ساعات حتى تتماسك يتم إخراجها من الثلاجة ونزع ورقة الزبدة منها ثم تقطيعها إلى الحجم المطلوب يتم إذابة الشكولاته في حمام مائي يتم تغطية القطع بالشيكولاته السائلة ووضعها في صينية مسطحة موضوع عليها ورق زبدة توضع في الثلاجة إلى أن تتماسك وتصبح جاهزة للأكل وبالهناء والشفاء أسهل طريقه لعمل شيكولاته جيرسي وباونتي

    ReplyDelete