طريقه عمل جاتو الاكلير الفرنسى

















المقادرعجينه الشو :

6 بيض
2 كوب ماء
  2 كوب دقيق
  نصف كوب زيت
  فانيليا
  معلقه سكر
  ذرة ملح
  بسيط من البيكينج بودر

الحشو :

كوب كريم شانتيه بودر خام
  2 كوب ماء مثلج او لبن
  2 معلقه كبيرة لبن خالى الدسم
  2 معلقه كبيرة جبن كريمى
  ربع كوب سكر بودر او فاكهه
فراوله للتزين

للوجه :

شيكولاته خام سائله او سكر بودر
او
صوص احمر ( نصف كيلو شيكولاته بيضاء + نصف كوب كريمه + لون احمر غذائى )


طريقة التحضير

1- ضيفى الميه في حلة على النار وضيفي عليها الزيت والسكر والملح واستني لحد ما الخليط يغلي، وبعدين ضيفي عليهم الدقيق والبيكينج بودر قلبيهم على النار بمضرب اليد لحد ما تتجانس مع بعض لمدة 3 دقائق.

2- ارفعي الخليط من على النار وضيفي عليه الفانيليا وبيضة وابدئي اخلطيهم مع بعض، وبعدين ضيفي باقي البيض واخلطيهم كويس مع بعض لحد ما تتجانس وتكون شبه الكريمة.

3- هاتي صينية وافردي عليها ورقة زبدة وابدئي خدي من العجينة وضعيها داخل كيس حلوانى ورصيها بحيث تكون شكلها قلب ، ودخليها فرن

درجة حرارته 200 درجة مئوية لحد ما يبقى لونها دهبي، وبعدين طلعيها من الفرن وسيبيها على جنب تبرد.

افتحيها مثل السندوتش واخلطى مقادير الحشو حتى تصير كريمى املئئ بيها الاكلير
وضحي حبات الفراوله وضعى عليها الطبقه الاخرى وعلى الوجه ممك ترشي سكر بودر او شيكولاته او صوص الاحمر
بان تسيحى الشيكولاته البيضاء على حمام مائئ  ثم تضيفي باقي المكونات حتى تتجانس


مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات

  1. من مطبخ باتيه وانتريه احضرنا لكم طريقة عمل الكنافة خطوة بخطوة وبكل سهولة
    http://www.pntre.com/how-amel-knafeh-cream-mango/

    ReplyDelete