طريقه عمل قدرة قادر ( كيكه الكريم كراميل














المقادير الكراميل

نصف كوب سكر 
ربع كوب ماء
معلقه عسل نحل

الكريم كراميل

3 كوب لبن ساخن
6 بيض
ثلاث ارباع كوب سكر
3 معالق كبيرة لبن بودر
فانيليا
بشر برتقال

الكيكه

كوب دقيق
كوب سكر
نصف كوب زيت
ربع كوب ماء

 2 بيض
معلقه كاكاو خام
2 معلقه لبن بودر
معلقه صغيرة بيكينج بودر / فانيليا


طريقه التحضير

توضع مقادير الكراميل فى الصينيه المستخدمه مقاس 26 على النار حتى يلون ويصير لونه ذهبي يترك حتى يبرد ويصير مثل الزجاج لو لونة غامق بيكون فى مرار فى الطعم

الكريم كراميل

يضرب البيض والسكر والفانيليا وممكن اضافه بشر برتقال
حتى يصير هش يصب اللبن واللبن البودر ويضرب جيدا ثم يصب فى الصينيه على الكراميل

الكيك

يضرب السكر والبيض جيدا ثم الزيت ثم الدقيق واللبن البودر وبيكينج بودر ومعلقه الكاكاو او بشر برتقال واخيرا الماء ويضرب جيدا

ويصب على الخليط فى الصينيه بحركه دائريه ثم تكمل فى المنتصف

وتوضع الصينيه داخل صينيه اكبر وبها ماء ساخن  وتدخل فرن حرارة 200 -50الى 70 دقيقة

وبعد خروجها تقلب وهى ساخنة وتتك تهدء ثم تدخل الثلاجه 4ساعات

وبالهنا

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات