طريقه عمل القلقاس المصرى باللحمه








    المقادير

    كيلو قلقاس
    حزمتين سلق
    حزمة كسبرة
    نص كيلو لحمة او حسب ما تحبي
    3 فصوص ثوم مفروم
    3 ملاعق سمن
    ملح و فلفل
    بهارات
    ربع كيلو ليمون

    طريقة التحضير

    1-تسلق اللحمة في ملح و فلفل و بهارات

    2-يقشر القلقاس و يمسح بفوطة ناشفة للتنظيف ثم يقطع مكعبات و يعصر عليه ليمون

    3-يفرم السبق و الكسبرة في الكبة او يدويا

    4-يوضع القلقاس في الشوربة - شوربة اللحمة-- المغلية بعر انتشال اللحم و يشوح الثوم في السمن علي النار في مقلاة

5-يضاف اليه الخضرة المفرومة

   6- تقلب الخضرة في السمن حتي يصبح لونها اسود غامق جدا و تهرس بمعلقة ثم توضع في الشوربة اثناء سلق القلقاس

    7-و تضاف التوابل حسب الدوق و الليمون من ضمن
    اعادة اللحمة للقلقاس و بعد التاكد من نضج اللحمة و القلقاس ترفع الحلة من علي النار

    8-يقدم ساخنا

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات