المقادير
كيلو قلقاس
حزمتين سلق
حزمة كسبرة
نص كيلو لحمة او حسب ما تحبي
3 فصوص ثوم مفروم
3 ملاعق سمن
ملح و فلفل
بهارات
ربع كيلو ليمون
طريقة التحضير
1-تسلق اللحمة في ملح و فلفل و بهارات
2-يقشر القلقاس و يمسح بفوطة ناشفة للتنظيف ثم يقطع مكعبات و يعصر عليه ليمون
3-يفرم السبق و الكسبرة في الكبة او يدويا
4-يوضع القلقاس في الشوربة - شوربة اللحمة-- المغلية بعر انتشال اللحم و يشوح الثوم في السمن علي النار في مقلاة
5-يضاف اليه الخضرة المفرومة
6- تقلب الخضرة في السمن حتي يصبح لونها اسود غامق جدا و تهرس بمعلقة ثم توضع في الشوربة اثناء سلق القلقاس
7-و تضاف التوابل حسب الدوق و الليمون من ضمن
اعادة اللحمة للقلقاس و بعد التاكد من نضج اللحمة و القلقاس ترفع الحلة من علي النار
8-يقدم ساخنا
تعليقات