طريقه عمل بطاطس بالبشامل













المقادير بطاطس البشامل

كليو ونص بطاطس مقطعة شرائح
1\2 ك لحمة مفرومة معصجه
2 بصلة مبشورة
ملح وفلفل
 ورقة غار

المقادر البشامل

معلقتين كبار زبدة +معلقتين كبار زيت
5 معالق دقيق كبار
كليو لبن
ملح فلفل
جوز طيب ( ع حسب الرغبه )

طريقه التخضير البشامل

1- معلقتين كبار زبدة +معلقتين كبار زيت ولما يسخنوا نضيف 5 معالق دقيق كبار
2- ونفضل نقلب لحد مايصفر
3-وبعدين نضيف اللبن شوية بشوية وبمضرب يدوى لحد ما تلاقى الخليط بأى تقيل كده
نضيف باقى كمية اللبن(كيلو) ونفضل نقلب لحد مايستوى البشاميل ويكون قوامة تقيل شوية (شوية صغننين زى قوام الكريمة اللبانى )مش زى البشاميل بتاع المكرونة (النقطة دى مهمة) بعد كده ننزلة ونضيفله بأى ملح وفلفل ابيض(اسود) وجوزة الطيب (او زى ماتحبي)


طريقه التخضير البطاطس البشامل

1-طبعا بندهن الصينية زبدة
2-ونرص طبقة بطاطس
3-وبعدين اللحمة المعصجة
4-وبعدين الطبقة التانية من البطاطس
5-وبعدين البشاميل ويكون البشاميل مغطى البطاطس ونهز الصينية شوية نتأكد ان البشاميل نزل من الجناب
6-ممكن ترشى على وشها جبنه شيدر او موزاريلا او اى نوع تحبية
انا هنا قطعت جبنة رومى ورشيتها على الوش
7-ندخل الصينية فى الفرن ساعة و بعد كده شغلى الشواية لحد ماتحمر من فوق (الوقت على حسب شدة الفرن )

مواضيع دات صلة

تحميل تعليقات

تعليقات